Op de website van fischertechnik GmbH is naast allerlei informatie over bouwdozen, ook een forum te vinden waar fischertechnikfans vragen aan elkaar kunnen stellen (onderdeel van de "Fanclub"). Tot nu toe werd deze site met name door Duitse fans gebruikt omdat de antwoorden veelal in het Duits worden gegeven. Maar het forum is er óók voor vragen in het Nederlands!

De afgelopen maand heeft er op het forum een discussie plaatsgevonden over het internationale karakter ervan. Sommigen wekte daar de indruk dat het om een hoofdzakelijk Duitstalig forum zou gaan met in de marge wat Engelse vragen en reacties. Echter fischertechnik GmbH biedt haar producten meertalig aan en verwijst daarbij ook naar dit forum. Zij heeft op deze discussie een duidelijke reactie gegeven: Het forum is meertalig; dus kan een ieder daar ook zijn vragen in het Nederlands kwijt.

In het begin zal dit wel even wennen zijn maar laat je niet afschrikken en stel je vragen. Dit is handig voor volwassenen of kinderen die fischertechnik gebruiken maar soms met vragen of opbouwende kritieken zitten. Ook is dit mooi voor de vele oudere Nederlandstalige gebruikers die het Duits of Engels niet machtig zijn.

Vooralsnog zal uit praktische overwegingen op onze eigen clubsite géén forum worden geopend. Het forum op de website van fischertechnik Duitsland blijft dus het enige forum voor fischertechnik zaken. 

Je kunt via de volgende link het forum ook rechtstreeks paginavullend opstarten. Het forum raadplegen is voor iedereen vrij. Wil je vragen stellen of reacties posten, dan moet je natuurlijk wel eerst een eigen account aanmaken via de website van fischertechnik GmbH (Fanclub - Internet registrierung).

   
© fischertechnikclub NL