Het is binnen RoboPro niet mogelijk om twee of meer ROBO TX interfaces als "master" binnen één programma te gebruiken. Dit kon wel met de oude ROBO interface. De tweede ROBO TX interface kan alleen maar als "slave" (extension) gebruikt worden en dient dan met een (bijgeleverde) kabel aan de master verbonden te zijn.

Maar de master-slave relatie kan niet op basis van Bluetooth. In de documentatie is daar niets over beschreven en in de praktijk blijkt dit ook niet te werken.

Op het eerste gezicht lijkt dit onbelangrijk maar:
a) Wat heb je dan aan Bluetooth op de extensionmodule? Dit kost geld en biedt geen gemak!

b) Het handige van de oude ROBO interface met RF functie is dat je er meerdere als master kunt gebruiken. Deze hoeven vanwege de RF functie niet fysiek dicht in elkaars buurt te zijn (RF = draadloos; feitelijk voorganger van Bluetooth). Maar je kunt ze dan toch in één programma gebruiken en aansturen. Dit is handig als je een complex model hebt, waarvan de verschillende onderdelen ver uit elkaar staan. Dit kan dus nu niet met de ROBO TX interface.

c) Met ROBO TX interface kun wel meerdere masters op één computer gebruiken, maar dan moet je voor iedere master een andere instantie van de ROBO Pro software gebruiken. Ze zijn dan niet in één programma te gebruiken en dus niet functioneel te combineren.

Mogelijk dat vanuit de fischertechnik fabriek hier nog verbeteringen in worden aangebracht.

Nog enkele tips voor Bluetooth gebruikers: om te verbinden met de ROBO TX interface over Bluetooth moet je als wachtwoord 1234 gebruiken. Dit staat niet in de standaard documentatie, maar is te vinden in de documentatie op de site van fischertechnik Duitsland onder Computing -> Downloads. Check hier ook regelmatig voor upgrades van de software van zowel de TX interface als van ROBO Pro.

   
© fischertechnikclub NL