De jaarlijkse clubdag in Schoonhoven wordt in 2012 gehouden op: zaterdag 3 november. Het thema voor deze dag is gelijk aan die van 2010: Baldoorgeefmachines. Een succes in 2010 en dat gaan we in 2012 natuurlijk overtreffen!

De zaal is vanaf 08:00 uur geopend voor leden die met modellen komen. Vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur zijn bezoekers welkom.

De toegang is zoals altijd gratis!

Als je meedoet met het thema:
Iedereen bouwt een model dat ballen aan een buurman kan overdragen op een hoogte van zo’n 10 cm boven de tafel. Wat jouw model in de tussentijd met de ballen doet dat mag je helemaal zelf bepalen. Hoe gekker hoe beter; hoe hoger hoe mooier! Het volgende model ont- vangt de ballen in een ontvangstbak en die bak moet passen onder het eindpunt van jouw model. Bouw een ontvangstbak met deels schuine wanden (trechtervorm); niet hoger dan zo’n 8 centimeter, maar wel zo dat je er meerdere ballen in kunt opslaan voordat ze jouw model ingevoerd worden. Je zult iets van een schuin oplopende transportband moeten maken die de ballen uit de ont- vangstbak haalt en verder het model invoert. We spre- ken af dat het ontvangstpunt (de ontvangstbak) aan de rechterkant van een model zit (als je voor het model staat) en het afgiftepunt aan de linkerkant. Zo kan ieder- een netjes met zijn modellen met de klok mee op elkaar aansluiten.

Er moeten wel voldoende ballen continue doorgevoerd kunnen worden door een model, anders ontstaan er op- stoppingen en lege trajecten. Een model moet dus met voldoende snelheid zijn ballen doorvoeren. Richtlijn is minimaal 5 ballen per minuut. Een bal kan bij een groot model natuurlijk wel langer onderweg zijn in het model zelf; dan zitten er gewoon op enig moment heel veel bal- len in zo’n model. We gaan gebruik maken van pingpong- ballen. Succes met bouwen!

Locatie:
Zaal “de Overkant”,
Wal 34,
2871 BC Schoonhoven
0182-383140

Hoogte informatie over de zalen in "de Overkant": De grote zaal is goed 3 meter hoog; de kleine zaal is 4,25 meter hoog.

Aanmelden:
Clubleden die op deze clubdag een model willen tonen wordt verzocht zich aan te melden bij Manifestatiecommissie.

   
© fischertechnikclub NL