Volgende clubdag  

Virtuele Clubdag 31-12-2020 Bekijk de details van deze dag
   

Artikelindex

Mini Bot 2015

In 2015 bouwt fischertechnik verder op het succes van de kogelbanen. Rond dit thema verschijnen 2 nieuwe dozen met daarin ook diverse nieuwe onderdelen voor kogelbanen. En heel verrassend komt er ook weer een nieuwe boot uit die zelfs aangedreven wordt door zonne-energie! En wacht dacht u van een nieuwe mini-robot-doos? Genoeg leuks dus te verwachten in 2015.

Samengevat de dozen die dit jaar zullen worden uitgebracht:

  • Een Profi Dynamic M (Medium) doos met diverse nieuwe onderdelen waaronder klank-elementen!
  • Een aanvuldoos voor de Profi Dynamic serie met diverse losse onderdelen om kogelbanen uit te bouwen.
  • Een elektrodoos uit de Plus serie met LED's waaronder 2 regenboog-LED's.
  • Een Profi Pneumatic Power doos met een nieuw graafmachinemodel.
  • Een Profi Solar Power doos met daarin een nieuw zonnepaneel en een bootsromp voor het bouwen van watermodellen met zonne-aandrijving.
  • Een Robotics Mini Bots doos met vast opgeslagen software in de besturingsmodule.

Kijk verder voor de details per doos...


PROFI Dynamic M 2015

PROFI Dynamic M

De nieuwe kogeltrechter en klankbuizen zorgen voor nieuwe mogelijkheden bij kogelbanen en maken die vanaf nu nog spannender! De kogeltrechter zorgt voor een nieuw dynamisch element om kogels naar het volgende lagergelegen niveau te begeleiden. Op hun weg naar beneden zorgen de kogels nu voor melodsiche klanken door de verschillende klankbuizen aan te raken. Kogels kunnen hele korten bochten maken met de 90°-bochtstukken en verschillende sporen volgen door de spoorwissel. Beneden aangekomen worden de kogels door een handmatig aangedreven kogellift weer naar het begin van de baan gebracht. Met deze nieuwe "Medium" doos kunnen drie voorbeeldbanen worden gebouwd en één behendigheidsspel.

• inclusief kogeltrechter, 3x klankbuis, spoorwissel, 5x 90°-bocht, magneethouder, 8x kogel, 4x flex-rail 90, 14x flex-rail 180

• aanbevolen uitbreiding: Motor Set XS, Sound+Lights, LED Set, Accu Set, Power Set


PROFI Dynamic Tuning Set 2015

PROFI Dynamic Tuning Set

Met deze Dynamic Tuning Set kunnen alle fischertechnik kogelbanen (uit de Dynamic M, L, XL en Rolling Action dozen) door aanvullende baan- en bouwonderdelen, nog flitsender en groter worden gemaakt. Hiervoor staan vele speciale onderdelen zoals  90°-bochten, sporwissels, vangtrechter, korte en lange flex-rails ter beschikking. Met deze Dynamic Tuning Set kunnen parcours-ingenieurs onbegrensd verder bouwen.

• inclusief 2x spoorwissel, 2x vangtrechter, 4x 90°-bocht, 2x magneethouder, 6x kogel, 4x flex-rail 90, 10x flex-rail 180 , diverse aanbouw-onderdelen (hoekstenen, hoeksteunen, etc.)

• aanbevolen uitbreiding: Dynamic M, Dynamic L, Dynamic XL, Rolling Action


PLUS LED Set 2015

PLUS LED Set

Als er behoefte is aan meer licht, dan is de LED Set de goede oplossing! Met name door de nieuwe lichteffecten kunnen modellen een vernieuwde uitstraling krijgen. De 2 regenboog LED's die in de doos zitten stralen in verschillende kleuren en knipperen met verschillende frequentie. De 2 witte LED's stralen continue wit licht uit.

• inclusief 2x regenboog-LED, 2x witte LED, batterijhouder voor 9V-batterij (batterij niet bijgevoegd)

• aanbevolen uitbreiding: Accu Set, Power Set


PROFI Pneumatic Power 2015

PROFI Pneumatic Power

De nieuwe voordelige bouwdoos Pneumatic Power zorgt als spelend voor basiskennis over pneumatiek en toont aan de hand van natuurgetrouwe modellen de werkwijze van pneumatiek-ventielen en cilinders. Lucht wordt handmatig in een opslagtank gepompt die daardoor onder druk komt. Door het handmatig bedienen van pneumatiek-ventielen stuur je de perslucht door de slangen naar de cilinders. Naast een graafmachine kunnen drie andere modellen vanaf een voorbeeld gebouwd worden. Een begeleidend didactisch boek over het thema Pneumatiek is voor jonge knutselaars online beschikbaar.

• inclusief 2x pneumatiek-cilinder, pomp-cilinder, 2x handventiel


PROFI Solar Power

PROFI Solar Power

Duurzame energie wordt in de toekomst steeds belangrijker. Met behulp van opgewekte stroom uit een zonnepanneel kun je de zonneboot en de zonne-auto in beweging brengen. Of het nu op water of op land is, de bouwdoos is optimaal geschikt om spelenderwijs de materie van zonne-energie te ontdekken. Met de drijvende scheepsmodellen "Solarkatamaran" en "Radarboot" is waterpret gegarandeerd. Met hulp van het zonnepaneel en de speciale motor kunnen ook eenvoudig een zonne-auto en ventilator worden bebouwd. Een begeleidend didactisch boek over het thema zonne-energie is online beschikbaar.

• inclusief zonnepaneel (2V; 200mA), motor voor zonnepaneel (2V), bootsromp


ROBOTICS Mini Bots 2015

ROBOTICS Mini Bots

De nieuwe Mini Bots geven een nieuwe invulling aan het thema Robot-techniek en bieden een eenvoudige instap in deze wereld. De geraffineerde robotmodellen kunnen lijnen volgen en hindernissen ontwijken. Met behulp van aktoren en sensoren (zoals de infrarood sporenzoeker en schakelaars) kunnen drie kwieke aktie-robots gebouwd worden. De besturingssoftware voor de Mini Bots is vast opgeslagen op de fischertechnik besturingsmodule en de verschillende programma's kunnen met behulp van minischakelaars gekozen worden.

• inclusief besturingsmodule, IR sporensensor, 2x schakelaar, 2x XS Motor, batterijhouder voor 9V-batterij (batterij niet bijgevoegd)

   
© fischertechnikclub NL