Wordt fischertechnik nog steeds gemaakt?

Het antwoord op deze vraag luidt simpelweg: ja! Sinds de lancering van het constructiemateriaal in 1968, is de fischer fabriek (de fabrikant van fischertechnik in Duitsland) nooit gestopt met het maken ervan. Elk voorjaar presenteert fischertechnik GmbH (onderdeel van de fischer fabriek) zijn nieuwe bouwdozen die dan veelal op meerdere momenten in dat jaar (voorjaar, zomer en najaar) in de verkoop gaan.

Waar kan ik nieuwe fischertechnik kopen?

fischertechnik wordt in Nederland door diverse (web)winkels en enkele specialistische speelgoedwinkels verkocht. Op de Links pagina zijn de bij ons bekende verkooppunten te vinden.

De fischertechnikclub heeft een nauwe band met de nederlandse importeur fischertechnikwebshop.com van Erwin van de Poll uit Doetinchem. Erwin van de Poll is op de meeste clubdagen van de fischertechnikclub Nederland aanwezig om bouwdozen én onderdelen met korting te verkopen en heeft ook een webshop waar dozen en onderdelen besteld kunnen worden.
Verder heeft fischertechnik GmbH voor nieuwe onderdelen een contract met het bedrijf santjohanser afgesloten. Daar kan men los of via de webshop alle nog beschikbare onderdelen (én dozen) kopen. Houdt rekening met aanzienlijke verzendkosten voor pakketpost vanuit Duitsland naar Nederland.

Waar kan ik gebruikte fischertechnik kopen?

In Nederland is Marktplaats het meest actieve verkoopkanaal voor tweedehands fischertechnik. Zoek bij Marktplaats niet alleen op "fischertechnik", maar ook op "fischer technik", "fischertechniek of "fischer techniek".
In Duitsland wordt heel veel gebruikte (maar ook nieuwe) fischertechnik via Ebay aangeboden. Vaak zijn hier hele leuke koopjes te halen. Met name als je een grote verzameling in één keer koopt. De prijs is in dat soort gevallen vaak wat hoger, maar omgerekend altijd het voordeligst.
In Duitsland zijn ook diverse particulieren actief die gespecialiseerd zijn in fischertechnik waarvan de bekendste fischer-friends-man. Op de Links pagina zijn de bij ons bekende verkooppunten opgenomen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen fischertechnik verkopen?

Als u zelf uw fischertechnik wilt verkopen in Nederland, dan kunt u Marktplaats of Ebay proberen. Mocht u nu echt een grote verzameling hebben die u in één maal kwijt wilt, overweeg dan om contact op te nemen met onze club. Wij kunnen dan binnen de club uw aanbieding rondmailen aan alle leden. U weet dan zeker dat het bouwmateriaal in goede handen overgaat... Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie.

Zijn er nog andere fischertechnikclubs?

Ja, sinds 2013 is er in Duitsland ook een aparte club, de fischertechnikcommunity (ftc).

Verder is er nog de eigen FANCLUB van fischertechnik GmbH. De Nederlandse club bestaat al meer dan 20 jaar en is wat dat betreft echt uniek.
Als je je aanmeldt bij de Duitse FANCLUB, krijg je trouwens twee maal per jaar het "FANCLUB News" gratis thuisgestuurd. Geen vervanging natuurlijk voor ons eigen fraaie clubblad, maar toch leuk! Aanmelden kan via de site van fischertechnik Duitsland.

   
© fischertechnikclub NL