3D-Drucker-mitKorb-2016

Ook in 2016 wordt het succes van de kogelbanen verder uitgebouwd. Diverse dozen zorgen voor nieuwe mogelijkheden op dit gebied. Maar de klapper van dit jaar is zonder twijfel de 3D-printer! Diverse fans hadden zelf al eens een 3D printer van fischertechnik gemaakt, maar nu kan iedereen er een kant en klaar kopen! 

Samengevat de dozen die dit jaar zullen worden uitgebracht:

 • Een Universal Starter doos in de Advanced serie voor het bouwen van vele modellen.
 • Een Profi Dynamic XS doos voor wie wil starten met eenvoudige kogelbanen.
 • Een Profi Dynamic S doos voor wie al leuke kogelbanan wil bouwen met o.a. 1 klankbuis.
 • Een Profi Dynamic L2 doos voor wie helemaal los wil gaan met kogelbanen. Deze doos bevat enkele nieuwe onderdelen: 180 graden bocht en high-speed baanstukken!
 • Een Profi Mechanic & Static 2 doos voor het bouwen van vele technische modellen.
 • Een 3D-Printer uit de Education serie voor het printen van drie-dimensionale modellen met kunststof.

Kijk verder voor de details per doos...


Universal Starter 2016

536618 - Universal Starter

De basis van techniek wordt zichtbaar met modellen zoals een bouwkraan met hijsmechanisme en wormwiel-kantelmechanisme; een racewagen met stuurinrichting; en een wip met vier scharnierende assen. Met de meegeleverde tandwielen, basis-bouwstenen, statika-bouwstenen, wielen en vele andere onderdelen, kunnen vele creatieve mechanische modellen worden gebouwed. Kinderen leren met deze bouwdoos spelend de techniek van het dagelijkse leven te begrijpen. Voor jonge bouwers vanaf 7 jaar.

• aanbevolen uitbreiding: Motor Set XS, LED Set en Power Set


Dynamic XS 2016

536619 - PROFI Dynamic XS

Een goedkope kogelbaan-doos van fischertechnik! De kogel versnelt, krijgt nog meer snelheid als hij van de schans af gaat en schiet door de ring van vuur! Als dat geen echte actie is! Stap voor stap kunnen met 70 onderdelen, drie spannende modellen gebouwd worden: een kogelbaan, een schans en een behendigheidsspel. Op internet kun je bij www.fischertechnik.de/Dynamic-XS verschillende voorbeelden ophalen voor andere spellen die je met de onderdelen van deze doos kunt spelen: "op het doel schieten", een "kegelbaan" en een "vuurring". Deze bouwdoos kan gecombineerd en uitgebreid worden met andere bouwdozen uit de PROFI Dynamic serie. Breng de kogels maar in beweging!

• inclusief 1x 90°-bocht, 2x kogel, 6x flex-rail 90

• aanbevolen uitbreiding: alle producten van de Dynamic serie, LED Set


Dynamic S 2016

536620 - PROFI Dynamic S

Kogelbanen en fischertechnik – twee klassiekers met gegarandeerd speelplezier! De kogel begint aan zijn parcours, versnelt en bereikt de wissel en stort zich dan verder in het geweld in twee verschillende parcoursen: een links en een rechts! Bij het hoofdmodel van deze doos, flitst de kogel door meerdere 90°-bochten, over een wip en tikt dan de klankbuis aan - "TINGELING"! De kogels verzamelen zich aan het einde van het parcours en kunnen makkelijk weer opgepakt worden. Met de meer dan 140 onderdelen kunnen vanuit de handleiding drie verschillende modellen worden gebouwd. En verder kunnen jonge ingenieurs natuurlijk zelf oneindlig veel andere kogelbanen bouwen. De drie beschreven modellen zijn: een eenvoudig baan, een actie-baan en een baan met twee parcoursen! Duik in de fascinerende en creatieve wereld van fischertechnik kogelbanen en ervaar die echte actie!

• inclusief 1x klankbuis, 4x 90°-bocht, 3x kogel, 6x flex-rail 90, 3x flex-rail 180

• aanbevolen uitbreiding: alle producten van de Dynamic serie, Sound+Lights, LED Set


Dynamic L2 2016

536621 - PROFI Dynamic L 2

De nieuwe complete Dynamic L 2 doos garandeert met zijn nieuwe actie-kogelbanen en drie nieuwe 180°-bochten nog meer speelplezier. De vier nieuwe high-speed bochten met verhoogde zijkanten maken het mogelijk om kogels op hoge snelheid door bochten te laten gaan! Pijlsnel glijden de kogels over de nieuw ontworpen wissel in de verschillende parcoursen. Ze schieten door de wissel in de richting van de trechter of over de wip die weer een kogel vrijgeeft die op een stoppunt werd opgehouden. De nieuwe 180°-bocht maakt het voor jonge baan-architecten mogelijk om de kogel op een heel klein oppervlak van richting te laten veranderen. Over loopings en S-bochten komt de kogel uiteindelijk bij de wachtrij voor de kogellift. Als de kogel aan de beurt is, wordt deze vervolgens met een XS-motor aangedreven lift weer helemaal naar boven gebracht. Met een baanlengte tot 4,50 meter bieden de drie verschillende actie-banen uit de handleiding, grenzeloos speelplezier. Vier aanvullende onderwijs gerichte proefmodellen verklaren de effecten van verschillende natuurkundige fenomenen zoals versnelling, massa-traagheid, krachten-balans, energie opslag, impulsbeweging en andere bewegingswetten. Op het eLearning-portaal (fischertechnik-elearning.com) is aanvullend didactisch materiaal te vinden en ook aanvullende animaties en video's rondom deze natuurwetenschappelijke thema's. Laat de kogels maar rollen!

• inclusief XS motor, 4x high-speed bocht, 17x flex-rail 180, 8x flex-rail 90, 10x kogel, 3x 180°-bocht, 4x 90°-bocht, spoorwissel, vangtrechter, batterijhouder voor 9V-blok (batterij niet inbegrepen) en begeleidende didaktische informatie (kostenloze download via internet)

• aanbevolen uitbreiding: alle producten van de Dynamic serie, Sound+Lights, LED Set, Accu Set of Pover Set


Mechanic Static2 2016

536622 - PROFI Mechanic & Static 2

De ultieme techniek-bouwdoos voor toekomstige machinebouwers, techneuten of ingenieurs: Hoe funktioneert een kardan-aandrijving of een versnellingsbak? Wat is een planeten-aandrijving? Hoe bouw je een stabiele brug? Deze en andere elementaire vragen uit het vakgebied van Mechanica en Statika worden met 30 verschillende modellen uit deze doos beantwoord. De grondbeginselen van de techniek al spelend ontdekken! Op het eLearning-portaal (fischertechnik-elearning.com) is aanvullend didactisch materiaal te vinden en ook aanvullende animaties en video's rondom thema's uit het vakgebied Mechanica en Statika. 

• inclusief inclusief XS motor, batterijhouder voor 9V-blok (batterij niet inbegrepen) en begeleidende didaktische informatie (kostenloze download via internet)

• aanbevolen uitbreiding: Accu Set of Pover Set


Gratnell Box 3D Printer 2016

536624 - 3D-Printer

Bouwen, aansluiten en drukken maar! Met deze bouwdoos krijg je eenvoudig toegang tot de actuele en toekomstige fascinerende techniek van het drie dimensionaal printen van spullen. Op elk moment zelf een onderdeel printen: thuis, individueel, makkelijk en flexibel met behulp van meegeleverde printvoorbeelden of met zelf gemaakte print-gegevens. Met de eenvoudig zelf te bouwen en stabiele 3D-printer kun je oneindig veel verschillende objecten printen. Gebruikers leren de grondbeginselen van 3D-printen en ontwikkelen inzicht in deze revolutionaire techniek die nog veel belangrijker zal worden in de toekomst! Er wordt PC-Software meegeleverd voor de aansturing van de printer (via USB).

Inclusief:
 • Besturingseenheid in een fischertechnik-ombouw met Atmel Microcontroller, USB-aansluiting voor PC (USB Micro B, incl. kabel), 4 stappenmotoren (voor X-, Y, Z-as en extruder), ein hoog vermogen uitgang (MOS-FET) voor de spuitmond van de extruder (Hotend),  aansluitingen voor 3 eindschakelaars en een temperatuursensor, gelijkstroom aansluiting voor de totale stroomverzorging (19V, 5A), afmetingen: 150x90x25mm.
 • 3D-printer software op CD, met slicer-functie en printeraansturing, speciaal afgestemd op de 3D-printer van fischertechnik (Windows 7, 8 en 10). Diverse kant en klare print-voorbeelden worden als G-code bijgeleverd.
 • 4 zeer krachtige stappenmotoren (X-, Y, Z-as en extruder), 3 minischakelaars (als eindschakelaar voor de X-, Y- en Z-as), verwarmbare spuitmond (voor filament Ø 1,75mm) met temperatuurbewaking, printvloer met afneembare plaat.
 • Voeding (AC input 100-240V, DC output: 19V, 5A, 50-60Hz).
 • Kwalitatief hoogwaardig (proef)voorraad filament (PLA, doorsnede 1,75mm). Dit materiaal (PLA) kan apart nabesteld worden in de specifieke fischertechnik-kleuren.
Technische gegevens:
 • Printbereik: 150x100x80 mm
 • Laagdikte: min. 0,1 mm
 • Filament doorsnede: 1,75 mm
 • Spuitmond doorsnede: 0,5 mm
 • Materiaal: PLA (Polylactid)