Artur-Fischer-2016-01-29Afgelopen woensdag 27 januari 2016 is Artur Fischer op 96 jarige leeftijd in huiselijke kring overleden. De begrafenis was vanochtend in zijn woonplaats Tumlingen waarbij alleen familieleden aanwezig waren. Na afloop van de begrafenis heeft de fischerfabriek het overlijden wereldkundig gemaakt.

Artur was altijd vol met idee├źn over wat hij nog wilde uitvinden en hij was altijd gedreven om te maken en/of bereiken wat hij in zijn hoofd had. Zijn uitspraak "Geht nicht, gibt's nicht. Dann machen wir es ja halt anders" sluit hier prachtig bij aan. 

De wereld verliest met zijn dood een markante persoonlijkheid.

Op 30 januari heeft de fischertechnikclub Nederland tijdens de clubdag in Roermond, op gepast wijze aandacht besteed aan het overlijden van de uitvinder van fischertechnik. Zie de foto op onze facebook pagina.

 

Namens de fischertechnikclub Nederland zal een rouwkaart naar de nabestaanden worden gestuurd. Het staat een ieder vrij om dit persoonlijk ook nog te doen. Stuur dit dan aan: Familie Fischer, Weinhalde 34, 72178 Waldachtal-Tumlingen.

Het persbericht van zijn overlijden uitgegeven door de fischer fabriek kan hier gelezen worden.

Een fraaie terugblik op zijn leven wordt gegeven door Jan Sellner in de "Stuttgarter Nachrichten" van 29 januari 2016.

Een van de laatste interviews met Artur Fischer is op 5 januari 2015 geweest door Alexander Smoltczyk en geplaatst in Der Spiegel uitgave 2015/2.

Het NRC Handelsblad blikt in een artikel van Carla Houtekamer op 30 januari 2016 terug op het overlijden van Artur Fischer.

   
© fischertechnikclub NL